ظروف سفالی مخصوص خوردن دیزی و آبگوشت : از زمان های قدیم مصرف دیزی در خانواده ها و به خصوص در رستوران های سنتی مرسوم بوده است. به دلیل حضور دیگ و قابلمه های فلزی به تدریج از جایگاه این ظروف سفالی کاسته شده اما هنوز در بسیای از رستوران ها، قهوه خانه ها و منازل به دلیل خواص این ظروف سفالی از آن ها در تهیه و طبخ آبگوشت استفاده می شود.
یک نکته مهم در استفاده از ظروف سفالی این است که نباید آن ها را به طور مستقیم بر روی حرارت و شعله قرار دهیم پس بهتر است این نوع ظروف را بر روی شعله پخش کن قرار داده تا از شکستن و ترک خوردن آن جلوگیری شود، در ضمن زمانی که این ظروف را درون فر قرار می دهید حتما زیر آن از یک سینی فلزی استفاده کنید.