خمره سفالی : خمره نوعی از کوزه های سفالی بوده که بیشتر برای تهیه و نگهداری سرکه و ترشیجات مورد استفاده قرار گرفته، حجم خمره ها از ۱۰ لیتر شروع و به ۱۰۰ لیتر ختم می شود. از مزیت های استفاده از خمره های سفالی میتوان به فاسد نشدن مواد غذایی اشاره کرد، چرا که ظروف سفالی خاصیت ضد فاسد شدن دارند. اکثر خمره های سفالی دارای لعاب می باشند. (رنگ و لعاب در واقع همان پوشش درخشان و شفاف موجود بر روی سفال بوده که زیبایی و درخشندگی بی نظیری را به سفال می بخشد.) به دلیل لعاب دار بودن این نوع ظروف، در گذشته از آن در تهیه و نگهداری شراب استفاده می کردند