دیگ و گمج سفالی : گَمِج، این ظرف سفالی ته گرد، یکی از اصلی ترین ظروف محلی استان گیلان بوده که در تهیه و طبخ انواع خورِشت و غذاهای محلی از آن استفاده می شود. اگرچه امروزه ظروف فلزی، جایگزین این نوع ظروف شده اند اما اغلب این ظروف هنوز در بین خانواده های سنتی و روستایی استان گیلان از اهمیت و کیفیت بالایی برخوردار می باشد. در زبان محلی به درپوش مخصوص این دیگ سفالی، نوخون می گویند. خورِشت و غذاهای محلی در این ظروف مخصوص به آرامی پخت شده و همین امر باعث بالا رفتن طعم، مزه و کیفیت غذا می شود، در گذشته مردم بومی استان گیلان از این ظروف به عنوان یک ظرف تزئینی در منازل خود به خصوص در آشپزخانه استفاده می کردند.